Op zondag 19 januari om 10.30 uur spreekt Jos Geysels in Vorselaar over het thema "Waarom ik graag lees?".

Jos Geysels was volksvertegenwoordiger voor het arrondissement Mechelen-Turnhout voor Agalev in 1987 en bleef dat tot in 2004. Hij is minister van staat sinds 2002 en werd vooral bekend als boegbeeld van Agalev (vandaag "Groen!"). Hij was politiek secretaris en fractievoorzitter van Agalev. Sinds 2004 bekleedt Jos Geysels geen enkel politiek mandaat meer. Sinds 2007 is hij voorzitter van 11.11.11., de Vlaamse Noord-Zuidbeweging. Sinds zijn vertrek uit de actieve politiek houdt hij zich steeds vaker met boeken bezig. Zo was hij van 2007 tot 2010 voorzitter van Boek.be. Daarna en tot op heden is hij voorzitter van het Vlaamse Fonds voor de letteren (http://www.fondsvoordeletteren.be/.

Hij recenseert voor de krant De Morgen en hij schrijft voor Knack en werkt mee aan Uitgelezen, het boekenprogramma van De Morgen en Kunstencentrum Vooruit. Hij is tevens voorzitter van de werkgroep Decenniumdoelen, een breed forum van armoedeorganisaties en sociale bewegingen.

In Vorselaar spreekt Jos Geysels over het thema "Waarom ik graag lees?". Na een kort inleidend filmpje geeft hij een lezing van een klein uur over het genoemde thema. Hij grasduint daarbij in recente en minder recente boeken die hij meebrengt.

Aansluitend bij de lezing van Jos Geysels bieden wij de aanwezigen een receptie aan.
Toegansprijs: 5 euro voor leden DF, 7 euro voor niet-leden DF.
Locatie: Kapittelzaal van het klooster van de zusters van Vorselaar, ingang langs de hoofdingang van het klooster, Markt 19.